White Russian

White Russian

Samenvatting Artikel

The White Russian, je kan misschien nog niet veel afleiden van de naam maar het is een chique cocktail die perfect is voor elke gelegenheid. Deze cocktail bestaat maar uit 3 ingrediënten, namelijk vodka, Kahlua en room. Als je op zoek ben naar een cocktail die niet al te sterk is maar wel smaakvol dan ben je bij het goede adres. Hij wordt geserveerd in een cocktailglas, en is bekend geworden door zijn zoete en alcoholische smaak. Een groot voordeel van deze cocktail is dus dat hij niet al te sterk is, wat ervoor zorgt dat jij er meerdere op de avond kan drinken. Een Win-Win situatie dus! 

Hoe is de White Russian ontstaan

De oorsprong van deze cocktail is onduidelijk, maar er wordt toch vaak een link gelegd aan de bar cultuur uit de jaren 50 en 60. Hij is erg populair onder de feestbeesten onder ons maar wordt ook vaak klaargemaakt voor speciale gelegenheden. Toch blijft hij een favoriet voor de cocktail liefhebbers over de hele wereld, door de combinatie tussen de koffielikeur en vodka. 

Verschillende soorten White Russian

Over de jaren heen verschillende variaties van deze cocktail ontstaan. Een voorbeeld hiervan is de Dirty White Russian. Dit drankje zorgt voor een extra smaak boost door het toevoegen van Worcestershire saus. Een andere variant is de Vegan White Russian waar er geen gebruik wordt gemaakt van dierlijke producten. Hierbij wordt de melk of room vervangen door plantaardige melk. En de laatste variatie is de White Russian Martini. Dit is een moderne versie van de klassieke cocktail. Hierbij worden de ingrediënten geschud in plaats van geroerd, waardoor er een glad schuim op de bovenkant van de cocktail komt.

Wat heb je nodig voor de White Russian

Wat zijn nou eigenlijk de ingrediënten van dit klassieke drankje? Deze cocktail heeft lekker weinig ingrediënten wat ervoor zorgt dat jij snel aan de tweede kan. 

  • 30 ml vodka
  • 45 ml Kahlua (koffielikeur)
  • 20 ml Room 

Zo maak je de White Russian

  • Stap 1: meng 30 ml vodka met 45 ml Kahlua in een shaker met ijs.
  • Stap 2: Shake dit goed door elkaar en giet het mengsel daarna in een mooi cocktailglas. 
  • Stap 3: Vervolgens voeg je 20 ml room toe en roer je het zachtjes door om de smaken met elkaar te combineren. 

Tip: Om de cocktail nog gezelliger te maken kan je het garneren met een schijfje sinaasappel of een paar koffiebonen.

De White Russian dus een chique cocktail die niet al te sterk is en perfect is voor alle gelegenheden. Dit drankje is erg bekend bij de cocktail liefhebbers onder ons, maar wordt vaak klaargemaakt voor speciale gelegenheden. Hij is erg eenvoudig om te maken en biedt als het ware een smaakexplosie in je mond door de zoete en alcoholische combinatie van de ingrediënten. Ook zijn er veel verschillende soorten, waardoor jij je cocktail kennis nog meer kan uitbreiden. 

Meer artikelen