Pornstar Martini

Pornstar Martini

Samenvatting Artikel

Wat maakt een Pornstar Martini cocktail zo speciaal?

Wat maakt een Pornstar Martini cocktail zo speciaal? Waarschijnlijk is de naam het eerste wat je opvalt. Maar hoe komt deze bijzondere cocktail nu eigenlijk tot stand? In dit artikel vertellen we je hier meer over.

Pornstar Martini

De Pornstar Martini’s is een heerlijke en populaire cocktail gemaakt met vanille wodka, passievrucht, eiwit en limoensap. Het drankje zou in 2002 zijn gemaakt door Douglas Ankrah, een in Londen gevestigde barman, en wordt meestal geserveerd met een scheutje champagne ernaast. De cocktail is genoemd naar zijn gelijkenis met de huidskleur van een pornoster. Pornstar Martini’s zijn verfrissend en zoet, met een licht zure smaak van de passievrucht. Ze zijn perfect voor feestjes of als borrel na het eten. Ook is de cocktail relatief eenvoudig te maken, dus iedereen kan er thuis van genieten.

Ingrediënten van een Pornstar Martini

De cocktail heeft geen moeilijke ingrediënten en is binnen circa 5 minuten gemaakt. De volgende ingrediënten heb je nodig voor de bereiding:

 • Vanille wodka 30 ml
 • Passievrucht sap 45 ml
 • Limoensap 5 ml
 • Eiwit
 • Passievrucht

Wil je het nog makkelijker maken voor jezelf? Dan zijn deze ingrediënten zoals eiwit ook kant en klaar te koop in een pak. Erg handig om direct te mixen dus.

Hoe maak je een Pornstar Martini?

Combineer eenvoudig vanille wodka, passievruchtensap, limoensap en de helft eiwit van een ei in een shaker met ijs. Goed schudden en zeef in een gekoeld martiniglas. Snij vervolgens een passievrucht door midden en leg een halfje bovenop. Je cocktail is nu al klaar! Om het wat overzichtelijker te maken is hieronder een stappenplan:

 1. Pak een shaker met ijs
 2. Voeg de helft eiwit van het ei toe
 3. Voeg met een barmaatje 30ml vanille vodka, 45ml passievrucht sap en 5ml limoensap toe
 4. Zet de dop goed op de shaker en shake krachtig tot je een frostlaagje krijgt
 5. Schenk de cocktail uit zonder ijs in een gekoeld martiniglas
 6. Snijd een passievrucht door midden en leg deze in het martiniglas
 7. Eventueel opdienen met een klein glaasje bubbels

Hopelijk weet je nu meer over de afkomst van deze cocktail en wat hem zo lekker maakt. Succes met het maken van jouw Pornstar Martini cocktail! 

Meer artikelen