Long island iced tea

Long island iced tea

Samenvatting Artikel

Long island iced tea

Wist je al dat er bij veel gelegenheden een limiet geldt van maximaal 2 long island iced tea’s per persoon? Zoals de naam suggereert drinkt de long island iced tea weg als een normale iced tea, wat een gevaarlijke combinatie is door de hoeveelheid alcohol; dit is namelijk bijna 2x zoveel als een gemiddelde cocktail.

De oorsprong

De long island iced tea is een klassieker onder de cocktails en heeft een rijke geschiedenis. De cocktail is namelijk door drie verschillende mensen geclaimd dat zij het hadden bedacht.

Charles Bishop

Het verhaal gaat dat de long island iced tea is bedacht tijdens de drooglegging, in de Verenigde Staten. Dit zou in de jaren ‘40 gedaan zijn door een illegale drankstoker genaamd Charles Bishop. Het gebrek aan drank en alternatieven zou een goede verklaring zijn voor de enorme populariteit van het drankje en de oorsprong van de naam.

Robert Butt en Chris Bendicksen

Robert Butt en Chris Bendicksen, werkend in dezelfde bar, beweren dat zij de bedenker van de long island iced tea waren tijdens een deelname aan een wedstrijd. Tijdens deze wedstrijd moest er een cocktail gemaakt worden met Triple Sec als een van de ingrediënten. Naar eigen zeggen maakten ze gebruik van alle verschillende smaken (zoet, zuur, bitter en 

Het bekendste recept van deze cocktail is het recept van Robert Butt. Het voornaamste verschil tussen het recept van Robert Butt en Charles Bishop is dat Robert gebruik maakt van triple sec en cola en Charles whisky en ahornsiroop.

Ingredienten

De cocktail is samengesteld met 5 verschillende soorten alcohol; witte rum (15ml), wodka (15ml), gin (15ml), tequila (15ml) en triple sec (15ml). Daarnaast gaat er in de cocktail ook cola (30ml), suikersiroop (15ml) en citroensap (15ml). Hiermee bestaat de cocktail voor 55% uit alcohol. Ondanks de hoeveelheid en verscheidenheid aan alcohol in de long island iced tea drinkt deze soepel weg en is het tijdens het drinken niet te herleiden welke soorten alcohol er gebruikt zijn.

De long island iced tea in 5 stappen zelf maken

  • Stap 1 – Vul een long drink glas met ijsblokjes.
  • Stap 2 – Voeg alle hierboven genoemde ingrediënten (op de cola na) toe.
  • Stap 3 – Roer de ingrediënten door elkaar.
  • Stap 4 – Voeg nu de cola toe.
  • Stap 5 – Tot slot een decoratief schijfje citroen. 

Als je van plan bent om deze cocktail zelf te gaan maken, dan raden wij een maximum van 2 cocktails per persoon aan. Op zoek naar een alcoholvrije cocktail? Dan is de Iced Peach Tea zeker de moeite waard.

Meer artikelen