Strawberry daiquiri

Strawberry daiquiri

Samenvatting Artikel

Stel je voor: je ligt op een strandbedje met je ogen dicht. Om je heen hoor je het geluid van de zee die het strand op probeert te komen. Je krijgt verschillende geuren van vers fruit, zout water en zonnebrand binnen. Je droomt weg en op dit moment geniet je van het weer, de rust en natuurlijk een heerlijk drankje. Welk drankje dit gevoel oproept? Juist. De frozen strawberry daiquiri. Wat er zo speciaal is aan dit drankje? Je leest het in dit artikel.

Waar komt de daiquiri vandaan?

De frozen strawberry daiquiri is een versie van de daiquiri en komt oorspronkelijk uit Daiquiri, een plaatsje op Cuba. Tijdens de Spaans-Amerikaanse oorlog werkten Amerikaanse mijnwerkers op Cuba en zij wilden na een dag hard werken wel een drankje. Op dat moment was er een probleem. De gin was namelijk op. Maar de hardwerkende mannen kregen een glaasje lokaal gestookte rum. En dit was het begin van de daiquiri cocktails.

De ingrediënten van de frozen strawberry daiquiri

Deze Strawberry Daiquiri is gemaakt van rum, aardbeien, zoetstof en ijs. De rum geeft de drank een heerlijke smaak en je kunt kiezen uit verschillende soorten. Wanneer je bij een goede cocktailbar bent, krijg je natuurlijk vers fruit, maar schrik niet als je diepvries aardbeien krijgt. Dit smaakt bijna net zo lekker. De naam zegt het al “frozen”, een heerlijk ijskoud drankje die je helpt verkoelen tijdens je dagje strand. Of in ieder geval je dat gevoel geeft.

Het verschil tussen daiquiri en frozen strawberry daiquiri

Je hebt vast wel vaker gehoord van de daiquiri, de meest bekende cocktail. Het grootste verschil met de frozen strawberry daiquiri is natuurlijk de hoeveelheid aardbeien, waardoor de cocktail speciaal voor de echte zoetekauw is. Want wie wilt wegdromen aan het strand heeft nou geen zin in een zoete ijskoude bom?

De frozen strawberry daiquiri zelf maken

Wil je het gevoel van het strandbedje, de geluiden van de zee en de geur van vers fruit, zout water en zonnebrand nou thuis creëren? Dat doe je gemakkelijk met door de volgende ingrediënten in huis te halen. Voor 1 overheerlijke frozen strawberry daiquiri heb je dit nodig:

  • 20 ml suikersiroop
  • 45 ml witte rum
  • 6 rijpe aarbeiden (of diepvriesaardbeien)
  • 30 ml limoensap
  • Een handje ijsblokjes
  • Een aardbei, blaadje munt of schijfje limoen voor de garnering

En smullen maar!

Meer artikelen