Sex on the beach

Sex on the Beach

Samenvatting Artikel

De Sex on the Beach is een erg populaire cocktail die bekend staat om zijn fruitige en zomerse smaak. Of je nu op een warme zomerdag aan het strand ligt of op een regenachtige dag binnen zit, de Sex on the Beach zal zeker de zomerse sfeer naar je toe brengen. De cocktail is gemakkelijk te maken en bestaat uit een combinatie van vodka, peachtree likeur, grenadine en sinaasappelsap. Met zijn heldere en levendige kleur is het niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook een aanwinst voor het oog. In dit artikel lees je alles over de Sex on the beach cocktail.

Hoe is de Sex on the beach cocktail ontstaan?

Over het ontstaan van de Sex on the beach cocktail zijn verschillende verhalen. Een verhaal is dat het drankje komt uit Florida. In de jaren 80 had je de zogenaamde ‘springbreak’ vakanties. Dij deze populaire vakanties waren er vele feesten op het strand, veel drank en kwam er sex bij kijken. Hieruit is de naam Sex on the beach ontstaan. Een ander verhaal zegt dat er voor die tijd al tekenen waren van de cocktail. Er werd toen al een combinatie gemaakt van twee verschillende cocktails die samen verdacht veel lijkt op de Sex on the beach. Hoe dan ook, de naam “Sex on the Beach” heeft de cocktail een reputatie gegeven als een populair en uitdagend drankje dat vaak geassocieerd wordt met feestjes, vakanties en vermaak. 

Op zoek naar een andere zomerse cocktail? Probeer eens een mojito of the blue lagoon.

Wat heb je nodig?

Voor een cocktail heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 45 ml vodka
 • 30 ml peachtree likeur
 • 120 ml cranberry sap
 • 120 ml sinaasappelsap
 • 15 ml grenadine
 • Ijsblokjes
 • Sinaasappel en/of cranberry voor de garnering (optioneel)

Hoe maak je de Sex on the beach cocktail zelf?

 1. Doe de ijsblokjes in een cocktailshaker.
 2. Voeg de vodka, peachtree likeur, cranberry sap, sinaasappelsap en grenadine toe.
 3. Shake de ingrediënten goed door elkaar.
 4. Giet de drank over het ijs in een longdrinkglas.
 5. Voeg eventueel sinaasappel- of cranberry schijfjes toe als garnering.
 6. Serveer en geniet van je Sex on the Beach cocktail!

Met deze eenvoudige stappen kun je snel en gemakkelijk een heerlijke Sex on the Beach cocktail maken. Ook zijn er vele variaties mogelijk. Verander bijvoorbeeld de zoete grenadine met friszure cranberry sap. Of gebruik voor een extra tropische versie meloen likeur in plaats van peachtree likeur.

Kortom, de Sex on the Beach cocktail is een populair drankje dat geassocieerd wordt met vakantie, feesten en ontspanning. Het is een mengsel van verschillende dranken, waaronder vodka, peachtree likeur, cranberry sap en ananassap. Dit resulteert in een frisse maar toch ook zoete smaak. De naam van de drank heeft een associatie met het strand, wat bijdraagt aan zijn populariteit en de associatie met vakanties en feesten. De Sex on the Beach is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een ontspannend drankje. 

Meer artikelen