Cosmopolitan

Cosmopolitan

Samenvatting Artikel

De Cosmopolitan is een veelgevraagde cocktail die bekend is over de hele wereld.  Deze cocktail staat ook wel bekend onder de namen Cosmo, Pink Martini, Pink Lady en Sex in the City. De cocktail werd voor het eerst gemaakt in de jaren zeventig in San Francisco door een barkeeper van de bekende bar The Toad Hall. De cocktail werd pas echt bekend in 1998 na de release van de film Sex in the City. Tegenwoordig is deze cocktail populair over de hele wereld. 

Ingrediënten en serveerwijze 

Deze klassieke cocktail wordt gemaakt met wodka, triple sec, cranberrysap en limoensap. Het wordt meestal geserveerd in een martini-glas en gegarneerd met een partje limoen. De cocktail wordt voornamelijk koud geserveerd, maar wat de meeste mensen niet weten is dat deze cocktail ook warm geserveerd kan worden. De smaken in deze cocktail smelten perfect samen wat deze cocktail een unieke zoete, maar ook juist een frisse smaak geeft. Dit is waarom de meeste mensen de cocktail zo lekker vinden. Het is ook mogelijk om op verschillende manieren de cocktail gevarieerd te bereiden. Bijvoorbeeld door wodka te vervangen voor gin, rum of tequila. Het is ook mogelijk verschillende sappen te gebruiken, zoals appelsap, sinaasappelsap of ananassap. Als laatst is het ook mogelijk om andere smaakmakers toe te voegen, zoals limoensap, citroenolie of siroop.  

Waar drink je deze cocktail?

Deze licht roze cocktail wordt gezien als een chic drankje en is ook erg populair onder de bekendheden. Het is ideaal voor jouw speciale gelegenheden. In de club, bar, restaurants, je verjaardag, galafeesten, een bruiloft of op een cruise: de Cosmopolitan is altijd welkom. Deze cocktail is perfect om jou lekker te laten ontspannen. Daarnaast is het een sociaal drankje wat jij makkelijk kunt delen met jouw vrienden voor meer sfeer. Deze cocktail kan je natuurlijk ook thuis maken met jouw partner of vrienden voor een extra gezellige avond. 

Je kan de Cosmopolitan ook gezellig drinken zonder een gelegenheid, als aperitief of met het eten. De cocktail combineert perfect met gerechten met kip, vlees, vis of zeevruchten. Bij kazen, groente gerechten of salades past een heerlijke Cosmo cocktail. De zoete smaak combineert perfect met deze gerechten, daarnaast is het ook erg lekker bij het dessert. Voor iedere gelegenheid kun jij de Cosmopolitan uitproberen. 

Wat zegt dit drankje over jou?

Het drinken van de Cosmopolitan laat zien dat jij iemand bent die graag lekker eet of drinkt. De cocktail is perfect voor jou, als je houdt van frisse, maar ook zoete smaken. Het drinken van deze cocktail laat zien dat je stijlvol bent en wel weet hoe je een feest moet organiseren. Het straalt uit dat je open staat voor een avontuurlijke sociale ervaring. De cocktail die een persoon drinkt of uitkiest, kan veel over iemand zeggen. De Cosmopolitan zegt over jou dat je graag iets leuks doet en openstaat voor nieuwe ervaringen.  

Al met al heeft de cocktail meerdere namen waaronder jij het kan kennen. Daarnaast staat deze cocktail bekend om de zoete, maar ook verfrissende smaak. Deze cocktail kun je gemakkelijk zelf maken en hierin kun je variëren met ingrediënten. Verder wordt de cocktail gezien als een chic drankje voor alle momenten en al jouw gelegenheden. Deze cocktail laat zien dat je sociaal bent en openstaat voor nieuwe ervaringen. Mocht je de Cosmopolitan nog niet geprobeerd hebben doe dit dan zeker, want het is de moeite waard.  

Meer artikelen